Vi slåss för överlevnad

Allt handlar om corona-krisen, allt!

Inte nog med att vården kämpar på som djur, allt fler branscher och företag går käpp rätt åt helvetet. Varsel, permitteringar, företag som går i konkurs - det tar aldrig slut. 
 
Jag jobbar i besöksbranschen - hotell & konferensanläggning och jag har varit här i över 6 år. Aldrig trodde jag att slutet skulle se ut såhär för mig. 
Som det är just nu, jag är korttispermitterad, jag är varslad.
 
Hela mitt företag, hotelldirektören, kollegorna, alla chefer är varslade och permitterade. Vi har sagt upp ett flertal och varje dag blir vi färre och färre på jobbet. 
Inte nog med att vi inte vet hur framtiden ser ut, inte nog med att vi kommer stå utan jobb snart, vägen för att försöka överleva kommer att bli tuff. Vi kommer vara underbemannade och går på så lite personal som är möjligt för att hålla igång driften.
 
Det kommer dröja flera månader, kanske hela året ut innan vi ser någon hint om normalitet i vår bransch. Framtiden är så oviss och skrämmande. 
Att bli tvingad till att ta beslut man inte var redo för, tvingad att byta bransch eller plugga, det ska ingen behöva göra men här är vi nu - Större delen av besöksnärningen. Det är åt helvete.
 
Vi kämpar för överlevnad varje dag. 
Upp